23 de gener, 2009

A Vilada fem un parell de visites molt interessants.

El passat dimarts dia 20 de gener de 2009, els alumnes de 2n a 6è de primària de l'escola de Vilada vam anar a fer una sortida realment interessant. Durant el primer trimestre, a medi natural vam estar treballant el tema del reciclatge domèstic.
Com a finalització del treball vam demanar a una empresa berguedana amb una gran experiència en el tema si ens volia ensenyar les instal·lacions. Vam anar a fer una visita a la Deixalleria Municipal de Berga i, posteriorment, a la Planta de Valorització de Residus de Containers del Berguedà.
Allà vam poder veure i seguir amb detall tot el procediment que segueixen els residus des que són a dins de cada contenidor fins que se separen i es preparen per portar-los a empreses especialitzades per fer nous materials.
Us deixem un resum de fotografies de les dues visites

I també un vídeo molt interessant del que vam poder veure i del que ens van explicar.
Per cert, moltes gràcies als pares i mares de l'escola que van portar-nos en cotxe i que sense ells no hauríem pogut anar-hi.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

la visita a containers va ser emocionant però també feia una mica de pudor i molt soroll. Quan t'acostumes al soroll no molesta.
També hi havia molts cartells de perill i d'obligatori com un d'elles era que qui portes marcapassos no podien anar a algunes de les màquines que es controlen amb un electro-iman
i s'els podia parar i morir i tambe moltes coses mes.

Anònim ha dit...

La visita als containers del berguedà
va ser molt guai tot i que feia una mica de pudor. Va ser molt divertit i vam veure les deixalles. Les tiraven
en un cub molt gros. Ens van ensenyar
les deixalles que les feien a miques o sigui que eren petites i em va agradar molt. Moltes gràcies

Anònim ha dit...

Que us sembla la visita a la deixderia i a contairnes berguedà? Us agradaria anar-hi?
Us agradarà molt però fa una miqueta de pudor i molt soroll. Hi havia moltes cintes que servien per diferents coses: una pel plàstic, també per les coses més petites...
Bé me'n vaig a fer feina. Adéu.

Anònim ha dit...

La visita a la dexalleria i als containers del berguedà va ser molt divertida .Feia molt soroll i era molt curiós veure com separaven els ferros i les llaunes del plàstic
i sortien disparades cap dalt Vam aprendre moltes coses que no saviem.

Anònim ha dit...

L'excursió als Containers del Berguedà va ser molt isteresant, perqué vem veure una gran quantitat de deixalles apilotonades fora les instalacions en forma de cubs rectangulars. Ja dins vam veure unes màquines molt grans per separar les deixalles grans de les deixalles petites, el plastic del vidre i el ferro de l'alumini.
El que més em va sorpendre va ser el mecanisme que tenien per separar els objectes que eren grans dels petits: tenien un escaner que identificava els materials i el feia pujar a una cinta especialitzada amb l'ajut dunes bombones d'aire comprimit que bufaven cap amunt els objectes mes grans i els petits els deixava caure en una altra cinta diferent.

Anònim ha dit...

es molt interesant tot i que jo vaig anar a l'altre amb vosaltres.