18 de febrer, 2017

CONGRÉS DE CIÈNCIES DEL RECERKIDS

16  de febrer del 2017

UNIVERSITAT DE BARCELONA-FACULTAT DE BIOLOGIA

Avui hem sortit de Borredà a 2/4 de 7  amb un autobús i hem arribat a Barcelona una mica abans de les 9 del matí. En entrar a la facultat de Biologia hem anat a fer un foto coll i de seguida ens hem instal·lat a l'aula magna. Allà, després de donar-nos la benvinguda i fer uns parlaments, han fet una sessió de pallassos científics, o trucs científics que ens han fet divertir molt.
En acabar hem sortit a esmorzar a l'entrada i ens hem dirigit cap a fer els experiments. A nosaltres ens en tocaven dos: un per destriar l'aigua crua de l'aigua potable a través d'observació d'animals amb el microscopi electrònic, veure la quantitat de sals a l'aigua fent un experiment de conductibilitat i un darrer de colorimetria per saber la quantitat de clor dissolt. Hem acordat, després d'una anàlisi, quina era la mostra de cada.
El segon experiment l'hem hagut de fer molt de pressa: la construcció d'un pluviòmetre que haurem d'acabar de polir a l'escola, i que hem rotulat per poder calcular la quantitat d'aigua que hi cau. Aniria bé comprovar el volum d'un cilindre a la classe de mates per veure'n la relació.
Després hem baixat a presentar el nostre pòster mentre la resta del grup seguia els pòsters dels altres grups.
En acabar ens han gravat al Xevi i a l'Assumpta i ens n'hem anat a la sala d'actes on ens han presentat els científics experts que han estat a les presentacions i aquests ens han comentat el treball que hem fet entre tots.
Per acabar han anat cridant als representants de cada escola i els han donat el diploma de participació.

Us deixem amb les nostres opinions. Esperem que ho trobeu tan interessant com ho hem trobat nosaltres.Molt xulo! Molt bé els espectacles, molt bé els experiments, molt bé els tallers i les presentacions.
El que més em va agradar va ser el taller.

Llorenç Gabaldà

A mi em van agradar molt els experiments i quan vam presentar els pòsters, també quan vam haver de sortir a davant i agafar el diploma. També el joc que van fer i els fulls amb tots els experiments. Vam esmorzar bocata de formatge, pernil dolç i fulles.

                                               Jana Busquets


A mi em van agradar els experiments que ens van ensenyar, també el diploma que ens van donar per haver participat al Recerkids. També em va agradar l'esmorzar que ens van donar a la facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona.

 Joan Puigcercós

Jo penso que m'ho vaig passar molt bé, que les mestres van ser molt amables i els tallers em van agradar molt: com fer un pluviòmetre, investigar animals,... L'esmorzar era molt bo i el pòster ens va sortir molt bé.

                                              Iu Salvador


A mi m'ha agradat l'experiment de l'aigua i quan hem presentat el pòster. Hem fet moltes activitats: primer hem mirat uns experiments, després hem esmorzat, hem fet uns experiments i al final hem presentat el pòster i hem marxat a dinar.

Stefania Pitea

Per mi la 1ª etapa de Recerkids va ser una experiència única en la qual m'ho vaig passar molt bé.
Trobo que estava molt ben organitzat i muntat.
Agraeixo molt als companys que van venir a viure aquesta magnífica experiència al congrés de la Universitat de Biologia de Barcelona, juntament amb els meus companys de classe.
El que més em va agradar va ser quan el grup de "Clawntífics" van llençar tres coets.

Daniyar Canudas

A mi el que em va agradar més van ser els experiments 
de l'aigua crua i potable i aquells mags que van fer invents. En general em va agradar tot.

Damià Castany
Em va agradar anar al congrés de ciència a la Universitat de Barcelona perquè a l'estar en una universitat em sentia un científic de veritat  i quan vaig presentar el pòster davant de tots els nens  em va agradar molt. També tots els experiments.

                                                Xavi Peregrina


A mi em va agradar tot però el que més em va agradar van ser els experiments, les benvingudes i presentar el pòster.

Estava molt nerviosa per presentar el pòster però al segona cop ja no n'estava.

Cristina Sandoval

A mi els Recerkids m'ha agradat molt perquè he sabut com funciona una depuradora i quins processos s'hi fan.
El congrés també m'ha agradat perquè hem estat fent activitats, jugant i descobrint moltes coses. El que més m'ha agradat ha estat el teatre que van fer a l'aula magna i escoltar als altres les seves presentacions.

Ramon Vilardell


Per mi el Recerkids va ser una experiència fantàstica i em va agradar tot. Estava molt ben organitzat. 
Jo crec que la nostra presentació va ser bona i estic supercontent. Si fos per mi, repetiria aquesta superexperiència superfantàstica.

Xavi Barriga

Jana, Llorenç, Xevi, Daniyar, Damià, Xavi, Stefania, Joan, Iu, Cristina i Ramon. 

Classe dels grans de l'escola de Borredà