30 de gener, 2017

PROJECTE MUNTAYES

LA NEU ENS PARLA


XERRADA D'EN GUILLEM REYES a l'escola de Borredà


18 de gener del 2017

Ahir va venir en Guille a fer una conferència sobre la neu. A mi el que em va agradar més de la conferència va ser com es forma la neu. Ell ens va explicar que la neu es forma a partir d’un puntet de pols i després s’hi anaven enganxant gotes d’aigua i així es forma la neu. Em va agradar molt perquè jo no ho sabia.
Xevi

Avui dia 18 de gener del 2017 ha vingut el Guillem Reyes que és expert en temes de la neu i de la muntanya. Ha vingut a parlar-nos sobre el tema de la neu, com és, com es comporta, de què està formada, quina forma té i moltes coses més.
Però a mi el que més m’ha interessat ha sigut la formació d’un floc de neu. Ens ha ensenyat un vídeo de com es formava i m’ha interessat molt. Però el que vull saber és quin procés fa per formar-se.
Ahir vam veure un vídeo que parlava del mateix que ens va explicar el Guille, com es formaven els flocs de neu. Els flocs de neu necessiten que hi hagi petites partícules en suspensió en l’aire. Els flocs s’hi enganxen i d’aquesta manera es formen els flocs de neu.

Daniyar

Avui ha vingut en Guille i ens ha explicat coses sobre la neu.
A mi el que més m’ha interessat ha sigut el tema sobre les allaus. A mi m’ha interessat molt perquè així si vaig a fer una excursió sol sabré què hauré de fer en aquella situació. També ens ha explicat coses sobre la neu: com es forma i moltes coses més de la neu. També em va agradar la formació dels flocs de neu.
Xavi P

El dia 18 de gener en Guillem Reyes ens va venir a fer una xerrada sobre la neu.
El que em va agradar més va ser com es deien els diferents tipus de neu i de quina forma eren: les rodonetes, els gobelets i la neu pols.
També em va agradar com es formava la neu i quines formes feia: platets, floquets, hexàgons, cilíndrics,...
Em van agradar molt les activitats que ens va proposar: fer un tall a la neu i jugar a fer boles.
Cristina

Ahir va venir el Guillem i ens va explicar unes quantes coses sobre la neu. Però abans que vingués tots els alumnes vam mirar 2 vídeos de com es reproduïen els floquets de neu en càmara lenta.
Jana

El que m’ha agradat més de tot va ser com es transformava la neu i també les formes dels floquets de neu i les tres molècules que feia l’aigua.
Damià

El dia 18 de gener va venir en Guille Reyes i ens va explicar coses sobre la neu.
A mi em va agradar molt el tema de les allaus.
Llorenç


Ahir va venir el Guille i ens va explicar que la neu es forma amb els flocs.
Joan P

A mi m’ha agradat i interessat el tema de les allaus i també les diferents capes de neu. Quan va venir en Guille ens va començar a explicar d’una altra cosa però després va explicar això de les allaus. Vaig aprendre moltes coses sobre els allaus. I si de gran vull ser professional d’esquí ja tindré en compte les allaus.
Iu
Avui ha vingut en Guille i ens ha explicat coses de la neu.
Primer ens va explicar com estaven formades les partícules de l’aigua i com es formava la neu i el glaç. Ens va ensenyar un vídeo de com es formaven els flocs de neu i les parts de la neu.
Ramon
  
Ahir va venir un senyor que es deia Guillem. Ens va començar a explicar diferents coses de neu.
El que més m’ha agradat és com es fa un floc de neu, perquè era molt xulo. M’ha agradat també quan ens ha explicat que hi ha 3 tipus de flocs.
Stefania