01 de juny, 2010

Vaga blanca a la ZER

Aquestes són les fotografies de la vaga blanca que hem fet avui a l'Escola de Vilada. A les 12 del migdia hem aturat momentàniament les classes i hem llegit un manifest.
L'escola de Borredà també ha llegit el manifest i s'hi ha adherit, l'únic problema és que, com que estan de colònies, només hi havia 3 alumnes de P3 a l'escola. Però bé, les coses són com són, aquí els teniu!

Els que s'han adherit al manifest han estat:
  • AMPA de Borredà
  • L'ajuntament de Vilada.
  • Els claustres de les 3 escoles de la ZER: Vilada, Borredà i La Valldan.
Aquest és el manifest que s'ha llegit:

MANIFEST EN FAVOR DE LES ZONES ESCOLARS RURALS (ZER)

La ZER és molt més que compartir mestres itinerants especialistes, és tot un Projecte Educatiu comú que té la seva força en el treball d’equip que coordina, sota criteris organitzatius i pedagògics, l’ensenyament-aprenentatge a les nostres escoles.

No entenem que un model educatiu que funciona, que dóna bons resultats, que pot ser referent per d’altres realitats i que ha cohesionat territori, es vulgui “desmuntar” quan se sap perfectament que, sense els recursos humans i la capacitat de liderar de la ZER amb pes i autonomia, serà ben difícil mantenir l’excel·lència i la innovació educativa. Fins ara, tothom qui ha apostat i ha cregut en aquest model educatiu ha tingut la satisfacció de la feina ben feta. El personal de les escoles, comunitat educativa, hi seguim apostant; podem seguir comptant com fins ara, amb les persones del departament d’Educació? Ens agradaria pensar que sí.

Esperem que les nostres reflexions no caiguin en un sac buit i simplement s’arxivin enmig de l’allau de respostes fruit del malestar col·lectiu dins del sistema educatiu i que l’escola pública i rural pugui tenir de nou, l’oportunitat de continuar creixent i construint conjuntament (com hem fet fins ara) la millor educació pels xiquets i xiquetes de les Zones Escolars Rurals de Catalunya.