10 de març, 2017

GUILLEM DE BERGUEDÀ

Dilluns la cartera ens va fer arribar una carta dirigida als alumnes de l'escola. No anava dins de cap sobre, era un pergamí sense remitent ni segell, signat per un senyor anomenat Guillem de Berguedà. 

El pergamí ens deia que quan va morir li van fer un malefici, i que l'única manera de descansar era que algú celebrés una festa en honor seu tornant al passat. 

Com que no sabíem res d'aquest senyor, el primer que vam fer va ser trucar a l'Institut Guillem de Berguedà, ja que el seu nom és el de la persona que ens enviava la carta. Allà, molt amablement, ens van informar que no sabien gaire qui era, però el que sí que sabien, és que era un trobador de l'Edat Mitjana. Així doncs, ens vam posar a fer feina, i el primer que havíem de fer, era saber coses de l'Edat Mitjana. 

Aquesta setmana, ens hem dedicat a crear dues línies del temps. Una sobre nosaltres i una sobre la història, per situar-nos en el temps. 

La nostra està composta per tots els anys en què van néixer els alumnes de l'escola, des del més gran, el Yeray al 2005, fins al més petit, l'Aleix el 2016. Cada any està repartit en 12 mesos, i la linia fa uns tres metres de llarg!
La línia de la història, fa més de 10 metres, i ens hem centrat en l'Edat Mitjana  perquè és l'època en què va viure Guillem de Berguedà. En aquesta tira hi anirem penjant esdeveniments que van tenir lloc des del segle V al XV i està penjada al pati de l'escola!

De moment anem investigant. Ja coneixem alguns personatges de l'Edat Mitjana, sabem llegir segles i enumerar-los, hem investigat una mica sobre Guillem de Berguedà, i la veritat és que era tot un personatge! 

Necessitem molta informació per poder celebrar la festa com si fóssim a l'època en què ell va viure, així que, si ens voleu ajudar ens agradarà molt llegir-vos i escoltar-vos! 

Aquí podeu veure algunes de les fotografies de tot el que hem fet aquesta setmana:

Cliqueu sobre la imatge


 edat mitjana