04 de maig, 2016

SETMANA D'ESCOLA VERDA

FEM UN HOTEL D'INSECTES

Aquest any a l'escola de Borredà estem fent moltes activitats d'escola verda: l'hort escolar, el projecte rius, la sortida als planells, els treballs de l'entorn,...la veritat és que en fem moltes més de les que en som conscients.
Tot i així, per a visualitzar el treball en aquesta direcció ( treballar per a la sostenibilitat del planeta Terra des del nostre petit espai del poble i l'escola) vam decidir fer la setmana d'Escola Verda. L'activitat la vam centrar en la setmana del 25 al 28 d'abril, a les tardes. Vam organitzar dos tallers, un de cuina solar i l'altre creant un hotel d'insectes, que van funcionar dilluns i dimarts a la tarda. Dijous, amb tots els nens i nenes de la ZER, vam fer un taller d'abelles.
Per a fer l'hotel d'insectes el primer dia vam anar a buscar material. Vam recollir fulles, pinyes, escorces, maons, fustes, palla,...i teníem un palet on ho volíem instal·lar. Com que ens faltava base vam anar a la serradora a buscar fusta sense tractar. L'Enric ens la va tallar a la mida que li vam dir (després de prendre'n mides) i la vam clavar al palet. Amb una base ferma ja vam poder anar-hi posant tot el que havíem recollit el dia anterior. Ens va quedar molt "xulo"! Després el vam anar a instal·lar a l'hort. Ara esperem que se'ns ompli d'insectes...
Una de les coses que ens va agradar més va ser tallar fustes i clavar claus...fer de fuster és molt agradable i veure com podem construir coses, també.
Voleu veure'n les fotos?