30 d’abril, 2009

Interculturalitat

La superfície del nostre planeta es reparteix actualment en poc més de 200 països. En la major part, hi conviuen persones de diferents orígens, llengües i creences.
Avui dia, més que mai, l’intercanvi i les relacions entre persones de procedències diferents són un fet habitual i quotidià que desdibuixa les fronteres i enriqueix a les persones. Els nens de Cicle Mitjà de Borredà també han volgut participar en els jocs proposats a l’àrea d’interculturalitat inventant-se el següent joc. Ens proposeu algun nom?
Joc per equips on tots els jugadors celebren la rapidesa de les passades de la pilota amb un picament de mans i un cop de peu a terra. Hi poden jugar a partir de 4 o més persones i es necessita una pilota. Els jugadors es reparteixen en 2 equips i cadascun se situa en un dels quadrats de 2 x 2m.

Qui té la pilota la passa a qualsevol jugador de l’altre equip. Si aquest l’atrapa, tots els altres piquen de mans una vegada i donen un cop a terra amb el peu, mentre ell la torna a passar.

Si la pilota cau a terra, el qui l’ha llançat la recull, torna a la seva posició inicial i diu una paraula clau per reptar l’equip contrari (ex: pèl d’animals, menjar, calçat, roba, països, rius...) i els nens del camp contrari han de contestar ràpid (ex: de lleó, fruita, sandàlies, faldilla, França, Llobregat...) mentre el qui ha recollit la pilota fa dues voltes sobre si mateix, després pica 4 cops de mans i fa dos cops de peu al terra (un amb cada peu). Qui no hagi respost a temps queda eliminat. Guanya l’equip que no queda totalment eliminat.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Deu ser molt divertit aquest joc i sembla que s'ho passen molt bé, hem sembla que nosaltres també hem jugat a aquest joc.