31 d’octubre, 2010

La resta portant-ne

Els nens i nenes de 4t hem gravat aquest vídeo per recordar i explicar com fem la resta "portant-ne".


24 d’octubre, 2010

Poemes de Joan Maragall












El passat 10 d'octubre, el 10 del 10 del 10, es commemoraven 150 anys del naixement del poeta Joan Maragall. El 20 de desembre de l'any que ve, el 2011, farà 100 anys de la seva mort. Per això, durant aquests mesos, es fan diversos actes acadèmics, literaris i... escolars.
A la classe dels grans de l'escola de Borredà hem triat uns quants poemes d'en Joan Maragall i els hem enregistrat per a escoltar-nos a nosaltres mateixos com els recitem. En el següent vídeo ens podeu escoltar com ho fem.
Properament els trobareu també en aquesta pàgina web dedicada a la commemoració de l'any Maragall per part de les escoles.

15 d’octubre, 2010

Descoberta de la natura

Els alumnes de cicle inicial de la Valldan hem sortit al parc per observar els canvis de la natura a la tardor. Hem trobat castanyers i hem pogut veure com les fulles canvien de color, ara són verdes, grogues o marrons. També n'hem trobat moltes a terra perquè ara en aquesta època és quan cauen.
Ens hem assegut als bancs i hem començat a dibuixar els arbres tal i com els veiem.
En acabar hem agafat fulles del terra per fer un treball a la classe.
Hem escollit una fulla que hem posat sota un full i hem pintat per sobre, d'aquesta manera ens ha quedat marcat el relleu. En segon lloc hem observat i dibuixat. finalment l'hem enganxat al costat.

05 d’octubre, 2010

L'home de la polirrítmia

Si no sabeu què és una polirrítmia, mireu el vídeo i de seguida ho comprendreu. Consisteix en fer diferents ritmes al mateix temps amb el cos o instruments de percussió.
Mireu-lo i a veure què us sembla...

L'animació

Com la majoria de paraules romàniques, animació prové del llatí "animus" que vol dir donar vida. L'animació és el procés utilitzat per donar la sensació de moviment, a imatges o dibuixos.
Hem vist diferents tipus d'animació:
Dibuixos animats

Stop motion

Pixilation

Cutout animation (animació de retalls)

Animació per ordinador


La classe dels grans de Borredà hem provat com es poden gravar uns segons d'animació del tipus Pixilation, amb "Un mp3 molt viu", i del tipus Stop motion, amb "Juguem a pilota".