10 de març, 2008

L'escola Sta M de Queralt ens visita

L'escola Santa Maria de Queralt va venir a la nostra escola a portar-nos uns jocs que han realitzat a partir d'un treball que havíem fet el curs anterior sobre els animals. Nosaltres havíem preparat els textos expositius i ells van elaborar un Power point, que ens va agradar moltíssim i uns jocs de preguntes que nosaltres havíem de respondre. L'experiència va ser molt positiva.
Amics de La Llar, ens hauria agradat penjar-ho abans.

09 de març, 2008

T'atreveixes amb l'OpenOffice?

Ja fa molt temps que, uns quants mestres de la zer, estem donant voltes al tema de l'OpenOffice. I és que l'OpenOffice, és un pack ofimàtic molt semblant al de Microsoft Office però gratuït. Ja fa uns anys que s'està millorant i les darreres versions són força estables i cada vegada tenen menys errors. 
En realitat, és només una qüestió d'hàbits el fet de treballar amb un o l'altre. Com a aspectes positius que caldria destacat hi tenim el fet d'enviar directament els emails, passar els documents a .pdf amb un sol clic, menús i diccionari en català, entre moltes d'altres
Si us el voleu descarregar ho podeu fer des de l'enllaç que us deixo aquí mateix

04 de març, 2008

Antivirus

Alguns de vosaltres -alumnes i mestres- ja fa dies que m'esteu demanant quin antivirus podem instal·lar a l'ordinador de casa. La veritat és que, a les escoles de la zer, tenim instal·lat el Panda. Els dos problemes fonamentals del Panda són: no és gratuït i alenteix molt tot el funcionament del Windows. Doncs bé, fa un temps que estic provant aquest i, la veritat, funciona bastant bé. És totalment gratuït i si ets usuari domèstic et genera una clau per poder fer les actualitzacions de virus de manera automàtica i sense que t'hagis d'escurar les butxaques. Us deixo l'enllaç aquí. Si hi ha algú que té algun problema per instal·lar-lo pot utilitzar la part de comentaris i li respondré.