28 de gener, 2008

Receptes... per llepar-se els dits!

Els de 6è, avui ens han explicat algunes receptes que ells havien elaborat a casa seva durant aquest cap de setmana. Des d'una truita de patates amb carbassó fins a "rosquilles" amb sucre. A l'hora del pati ens hem acabat algunes de les delícies que havien preparat. Per mi, ja ho podrien fer cada dia... era boníssim!

20 de gener, 2008

La Susanna ens explica un conte xinès

La darrera de les propostes que vam fer al CEIP de La Valldan, va ser la de demanar a la Susanna, una exalumna que va arribar el curs passat a Catalunya a fer 6è, que vingués a explicar-nos un conte xinès, en xinès. Aquest que veureu és el resultat.

19 de gener, 2008

Honorable Conseller d'Educació Ernest Maragall...

Durant el passat mes de desembre de 2007 l'Honorable Conseller d'Educació Ernest Maragall va visitar l'escola de La Valldan. Aquí us deixem un resum molt breu de la seva estada a la nostra escola. A la tarda va aprofitar la visita a la comarca per presentar les Bases per la Llei Catalana d'Educació al Pavelló de Suècia.

18 de gener, 2008

La mare del Victor explica un conte xinès, en xinès

Seguint amb el treball de LIC que vam iniciar durant el primer trimestre, continuem fent venir famílies a l'escola per explicar contes en les llengües de les famílies de països diferents al nostre. Aquesta vegada ha estat la mare del Víctor la que ens ha vingut a explicar el conte de El pinzell màgic d'en Maliang.

09 de gener, 2008

El rellotge del món

Una web molt recomanable és aquesta: Dades reals sobre l'estat del món, segon a segon. Algunes de les dades fan esfereir, però bé, és així.
Hi podeu trobar dades referents a:
Nombre d'habitants a la Terra, de naixements, de defuncions, d'infeccions de malalties com la SIDA, la malària, el càncer... Morts en guerra, desastres naturals i moltes més. A més les dades les facilitat per any, mes, setmana, dia o d'ara mateix. Si t'interessa, dóna-hi un cop d'ull.

Vam celebrar un Nadal... com cal!

Us deixo el video del darrer dia del treimestre a l'escola de Vilada. Vam fer l'amic invisible, els grans van anar a classe dels petits per dir els diferents poemes i fer cagar el tió. Quan vam acabar el matí, vam anar a fer el ja tradicional dinar de Nadal.

08 de gener, 2008

Resultat de l'enquesta: "Què t'estimes més?"

Us deixo el resultat de les enquestes. Segons la majoria de nens prefereixen els Reis d'Orinet (65%), després el Tió (35%) i, per últim, el Pare Noel (5%) Apa, esperem que comenceu aquest segon trimestre amb moltes ganes de treballar i aprendre noves coses.