29 de novembre, 2007

Atrapa les notes!

A la pàgina de l'IES Guillem de Berguedà, el Pere Camprubí, especialista de música, hi ha penjat un joc crear per ell per reconèixer les notes musicals al pentagrama. Heu de fer xocar amb el ratolí el nom de les notes que teniu a baix amb les que van passant. Podeu escollir entre tres tempos diferents en funció de si voleu que les notes passin menys o més ràpid. Les tres opcions són: Adagio (lent), Andante (mitjà) i Allegro (ràpid). Si hi voleu entrar, aquí teniu l'enllaç, espero que les vostres puntuacions siguin altes, almenys de 150 a 200 punts per cada joc. ENTRA AL JOC.

28 de novembre, 2007

Setmana de la Ciència 2007

Ja fa força cursos que els del CEIP de Borredà ens adherim a la celebració de la Setmana de la Ciència. Enguany us presentem alguns dels experiments que vam treballar durant la setmana passada.
Els experiments que vam fer van ser:
- Classe dels xics: Els colors es troben
- Classe dels petits:La llimona "flotadora", El globus aixecallibres, L'ampolla foradada, El globus coet.
- Classe dels mitjans: Una torre resistent, Els paracaigudistes, les ones acústiques.
- Classe dels grans: L'aigua que no cau, L'ou despullat, El licfotren.

Per poder-lo veure  cliqueu aquí.

26 de novembre, 2007

El projecte de la girafa

Ahir us deixava el projecte enregistrat en format podcast. Ara us deixem el projecte en format .pdf per si el voleu llegir. El projecte ha estat realitzat pels alumnes de CS de l'escola de Vilada durant aquest primer trimestre del curs. Per descarregar-lo només heu de clicar a l'enllaç següent. Descarrega el treball

25 de novembre, 2007

La girafa

És la primera vegada que els alumnes d'una de les nostres escoles presenten un treball per projectes en aquest format. I és que el presenten a partir d'un enregistrament de veu. La meva idea inicial era anar enregistrant treballs en format podcast, però això complicava molt les coses pel tema de les subscripcions i tot això.... De moment, l'hem gravat en format mp3 i es pot escoltar directament des de la pàgina web d'imeem.com. Si el vols sentir engega el play que tens a sota.

Google... ara en negre?

Sí, tal com us ho dic, Google en pantalla negre.
S'havia calculat que si Google tingués el fons de la pantalla negre enlloc de ser blanca, tenint en compte la gran quantitat de gent que l'utilitza, s'estalviarien uns 750 MegaWats/hora anualment.
Com a resposta a aquest estudi científic, Google ha creat la nova página que es diu Blackle, amb les mateixs funcions que l'anterior, peró amb un gran estalvi d'energia.
Si la voleu veure en catalá aneu a
http://negroogle. es/catala

23 de novembre, 2007

L'estat de l'educació a Catalunya

El dia 21 de novembre la Fundació Jaume Bofill ha presentat en roda de premsa l'informe "L'estat de l'educació a Catalunya. Anuari 2006-2007", dirigit per Ferran Ferrer. Aquest informe, que es publicarà en breu a la col·lecció "Polítiques", dóna compte de nombrosos aspectes del sistema educatiu essent un referent per a professionals de l'educació, investigadors socials i responsables polítics. Per veure el document podeu clicar aquí i el tindreu en .pdf.

18 de novembre, 2007

Anul·lada la sortida a Sant Benet

Hola a tots/es
La sortida que estava prevista per demà al Monestir de Sant Benet de Bages i a la Fundació ALICIA ha queda anul·lada per motius aliens a la nostra tasca. Els responsables de la fundació, ens van comunicar ahir dissabte que no hi podríem anar.

11 de novembre, 2007

Tarda de castanyes a...La Valldan

Us deixem el darrer video de la celebració de la castanyada. Els alumnes del CEIP de La Valldan, van anar al camp de futbol a celebrar-la i a menjar castanyes. Recordeu que més avall trobareu la resta de videos, de les escoles de Borredà i Vilada.

06 de novembre, 2007

A Vilada... castanyada!

Us deixo el video de la celebració del dia de la castanyada a l'escola de Vilada. Ja veureu que ha estat una mica diferent de Borredà però... els panellets fan la mateixa bona cara.. Durant el matí vam estar fent els panellets. A la tarda, vam anar als Pins del Metge a menjar panellets i castanyes. Esperem que us agradi!

04 de novembre, 2007

Celebrem la castanyada a Borredà (2a part)

Us deixem la segona part del video que vam enregistrar a Borredà durant el dimecres passat. En aquesta part podreu veure els jocs que vam fer a la tarda i com ens vam menjar els panellets i les castanyes.

Fotos de la castanyada a Borredà

La Concepció dels petits de Borredà va fer un reportatge fotogràfic de la castanyada a l'escola de Borredà. Jo us penjo algunes fotografies -m'hagués agradat ppejar-les totes, però és impossible-, que he seleccionat d'entre moltes. Espero que us agradi. Si les voleu veure podeu clicar a l'enllaç següent. VEURE REPORTATGE FOTOGRÀFIC

02 de novembre, 2007

Ara és el torn de La Valldan

Aquesta setmana és l'escola de La Valldan la que surt al Berguedà Actual. Si voleu llegir l'article ho podeu fer clicant al damunt de la imatge.